Ползите от пиенето на филтрирана вода

Филтрите за вода стават все по-популярни напоследък, и това е изключително добра новина за всеки, който се интересува от воденето на здравословен живот.

Ако обмисляте да добавите пречистената вода в ежедневието си и да осигурите на вас и вашите близки безкрайно чиста вода, то тогава ви съветваме да продължите с тази статия, в която ние ще ви разкажем за полезните свойства на пречистената вода и по какъв начин можете да помогнете на тялото си чрез нейната употреба. 

ЕФЕКТИВНАТА ФИЛТРАЦИЯ НА ХИМИКАЛИ И ЗАМЪРСИТЕЛИ

Когато филтрирате водата си, от нея се отстраняват вредни химикали и замърсители като:

  • Флуорид и хлорид. Тези химикали обикновено се използват от доставчиците на вода за пречистване на чешмяната вода от замърсители, и въпреки,че вършат тази работа, те сами по себе си не са особено полезни за човешкия организъм . За щастие, в повечето градове в развития ни свят, използват Флоурида и Хлорида умерено и в такива количества те са безвредни за човешкото тяло. Но въпреки, че в малки количества са безвредни, те все пак са химикали, и в големи количества могат да са наистина опасни за нас. Например, филтрите за вода значително намаляват риска от рак на правото черво (рак на ректума) и рак на пикочния мехур чрез премахването на хлорида и флуорида и техните вторични примеси от питейната вода. И тези големи количества не са недостижими – ако пиете много питейна вода или си взимате дълги душове, то тогава в организма ви навлизат опасни количества флуорид и хлорид. Особено когато става навъпрос за взимането на горещ душ, вдишването на изпаренията също е опасно, но разбира се както за всеки един проблем, и за този има решение, а именно филтрите за входяща вода, който освен че пречиства чешмяната вода в кухнята, ви осигурява безкрайно чиста вода.
  • Aрсен. В зависимост от това къде живеете, вашата чешмяна вода може да съдържа опасни нива на арсеник. Aрсена е мощен канцероген, който се свързва с повишения риск от появата на няколко различни типа рак.
  • Алуминий. Ако водата във вашето населено място в нефилтрирана или недобре филтрирана, това може да доведе до завишена консумация на алуминий, метал, който се свързва с заболяването Алцхаймер, хиперактивност, проблеми с пълноценното израстване на децата, проблеми с кожата, заболявания на черния дроб и други.

ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА

Пиенето на филтрирана вода е също от голямо значение и за хидратацията на кожата. Козметичната индустрия расте с всеки изминал ден, а ние се опитваме да помогнем на кожата си да изглежда и да се чувства по-добре, като в същото време пием захарни напитки и сода. Филтрираната вода, особено когато се приема в достатъчни количества е един от най-добрите начини за подобряване на хидратацията и здравето на кожата ви, като в същото време спестявате немислими суми пари, дължащи се на закупуването на по-малко грим и козметика.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА МНОГО ПО-ВКУСНИ ЯСТИЯ

Филтрирането на водата във вашето домакинство ще ви осигури и по-вкусни ястия. Всеки топ ресторант използва добре пречистена вода, тъй като това влияе както на качеството на храната, така и на вкуса й. Много често забравяме, че ние не просто пием чешмяна вода, но също така и готвим с нея. Въпреки, че докато готвим често кипваме водата и по този начин много замърсители като хлор и  др. се изпаряват, много от останалите замърсители от чешмяна вода остават. И по този начин, ние не просто консумираме не толкова здравословна или нездравословна храна, но също така съсипваме вкуса на домашната си храна. Ако вместо това използваме филтър за вода, ние премахваме вредните частици и домашната ни храна е много по-вкусна и здравословна. 

ПОДОБРЕТЕ ЗДРАВЕТО НА ЦЯЛОТО СИ СЕМЕЙСТВО

Пиенето на чиста вода е особено важно за децата, тъй като филтрите за вода осигуряват най-здравословната вода за имунната система на всяко дете. Като възрастни често си затваряме очите за някои от нездравословните неща, които правим и консумираме ежедневно. В края на краищата, ние сме възрастни, вземаме свои собствени решения, но това обаче не се отнася за децата. Детското тяло все още се развива до края на тийнейджърските си години и пиенето на висококачествена вода е едно от най-добрите неща, които можем да направим за това развитие, заедно с правилните хранителни навици и упражнения. Ако имате деца, сте поели отговорността да им осигурите добър и здравословен живот, а наличието на висококачествен филтър за вода във вашия дом е един от най-лесните и най-добрите начини за изпълнение на тази отговорност.

НАСЪРЧАВА ПИЕНЕТО НА ВОДА

Наличието на безкрайно чиста вода у дома също насърчава хората да пият повече вода. Само по себе си това е едно от основните предимства на филтрираната вода, повече от многото й технически предимства. Това е така, защото без воден филтър ние не само пием вредна вода, но подсъзнателно (или често – съзнателно) пием по-малко вода, отколкото би трябвало. Човешкото тяло изисква между 2 и 3 литра вода на ден, в зависимост от общата теглото. Тези 2 – 3 литра вода са от съществено значение за нашия метаболизъм и цялостното ни здраве. И статистически е показано, че когато пием безвкусна вода или вода с лоша миризма, ние сме склонни да пием много по-малко от нужното, като по този начин причиняваме на организма си хронична дехидратация и нездравословно състояние. Това е особено лошо за децата, тъй като едновременно вреди на техните все още развиващи се органи, както и им дава навика да избягват водата и да пият други вредни напитки – навик, който може да се запази в живота им на възрастни и да бъде пагубен за бъдещото им здраве.

НЯКОИ ПРОДУКТИ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА

НАМАЛЯВАНЕ НА УПОТРЕБАТА НА БУТИЛИРАНА ВОДА

  • Когато имаме филтрирана вода вкъщи, ние забравяме за съществуването на бутилираната вода. Много хора внимават с това да не заменят приема на вода с приема на газирани напитки, а в същото време заменят филтрирана чешмяна вода с бутилираната, като това не е особено добър заместител. Бутилираната вода е много по-нездравословна алтернатива на филтрираната чешмяна вода. Пластмасата, която водата попива е достатъчо (или поне би трябвало да бъде), за да избягваме бутилираната вода. 
  • Пиенето на филтрирана вода както много полезно, така е и много икономично. И макар това да не е „полза за здравето“ сама по себе си, докато ни спестява излишни разходи, филтрираната вода ни оставя с достатъчно средства, за да се грижим за здравето си по много други начини. 
  • Хората продължават да сравняват филтрираната чешмяна вода с бутилирана вода, но по-точно сравнение би било „бутилирана вода срещу филтрирана чешмяна вода + месечен абонамент за фитнес + всяка хранителна добавка, от която се нуждаете, всичко за същите пари, които месечно харчим за бутилирана вода”. Непрекъснато се оплакваме от цената на газа и много други неща, като в същото време даваме безумни пари за вода, взета от нашия доставчик на вода, филтрирана с филтри, които вече са приложени към споменатата вода от доставчика и след това се затваря в тънък пластмасов контейнер в продължение на седмици и месеци. Средно бутилираната вода е до 1000 пъти по-скъпа от чешмяна вода.

СТРАХОТНО Е ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА

Пиенето на филтрирана вода вместо бутилирана вода също има значително положителен ефект върху околната среда. И макар че това също не е пряка „полза за здравето“, поддържането на околната среда без пластмаса има значително благоприятно въздействие върху всички нас. Всички сме наясно, че голяма причина, поради която въздухът в големите градове става все по-труден и по-труден за дишане, е замърсяването, отделяно от пластмасовата и нефтохимическата промишленост, голяма част от които са марките бутилирана вода. И иронията на всичко е, че все по-често замърсяваме природните си водоснабдявания с нашите отпадъци, причинявайки нуждата от увеличена филтрация, когато дойде време да я пием. По принцип с всяка изминала година филтриращите фабрики на марки за бутилирана вода трябва да филтрират споменатата вода от замърсителите, които самите те са влагали в нея през предходните години. И ние често плащаме за това, вместо да поддържаме околната среда и живота си чист и здрав с прост и ефективен филтър за вода в домашни условия.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Както можете да видите, филтрирането на водата у дома не е просто нещо, което трябва да направите за вкуса й. Притежаването на качествен филтър за вода може драстично да подобри вашето благополучие и цялостно здраве по начини, за които досега не сте мислили.

Абонирай се!
Абонирайте се за нашия бюлетин и вземете -10%!
    Абонирай ме
    Съгласявам се с общите условия