Нужни ли са минералите във водата?!

Минерална наричат водата, която се получава от планинските ручеи или артезианските сондажи, добивана от недрата на земята.

С повишено съдържание на активни елементи и притежаваща специфични свойства, може да има лечебен ефект върху човешкия организъм, благодарение на основния йонно-солеви и газов състав.

Не бива, обаче, да се увличаме с минерална вода и да я пием повече от посоченото количество.

Ако водата е прозрачна, няма мирис, цвят и неприятен вкус, то у всеки би създала впечатление, че тя може да се пие.Но всъщност това, което в ежедневието се нарича вода, е воден разтвор на различни вещества, които могат да причинят непоправима вреда на човешкото здраве.Не случайно материалите на Световната здравна организация показват, че 80% от всички заболявания са предизвикани от употребата на некачествена вода.

Като правило човек не може да усеща опасните за себе си вещества във водата. Те засягат здравето постепенно, разрушавайки имунната система и се проявяват под формата на различни заболявания. Дори и да няма широко известни опасни замърсявания във водата, а само повишена обща минерализация на водата, то употребата на такава вода е пряк път към заболявания на бъбреците и черния дроб, стомашно-чревния тракт, кожата и подкожната тъкан, гинекологични заболявания, промени в имунната система с непредсказуеми последици.

Замисляли ли сте се някога над това, защо хората загиват без прясна вода в моретата и океаните?

Работата е в това, че всичко живо на сушата се е развивало в условия на употреба на практически дестилирана вода, изливаща се от небето.Следователно солите във водата всъщност са отровни вещества. Колкото по-голяма е концентрацията им в консумираната вода, толкова по-бързо загива организмът.Във всяка цивилизована държава със специални стандарти са определени горните граници на допустимото съдържание на соли в питейната вода.

„Минералите“ (неорганичните елементи) играят много важна роля в нашия живот.

„Минералите“ във водата са просто разтворена смес от соли, съдържащи се в почвата.За да можем да ги усвоим от водата, в организма трябва да се получи образуване на хелатни съединения. Но човешкият организъм притежава много ограничена способност да образува хелати с минералните примеси във водата.

При условията на използване на „небесна дестилирана вода“ в нашия организъм не е могъл да се сформира механизъм на обмяна на веществата, извличащ минералните компоненти от водата. Природата не може да създаде начин за извличане на това, което го няма. Следователно практически не сме в състояние да усвояваме минералните вещества от водата.

Всички необходими за организма минерални компоненти получаваме с храната от растителен и животински произход, където набора от необходимите неорганични елементи („минерали“) вече е под формата на хелатни съединения, готови за употреба.

Ето защо е необходимo, както да дишаме чист въздух така, и да пием чиста вода, в която няма завишени количества “минерали”,които нашето тяло не може да усвои, но и не изхвърля, а натрупва под формата на шлаки, пречещи за нормалното функциониране на организма.

Правилната ни комуникация с природата е непосредствено свързана с пълноценния и здравословен начин на живот. Консумирането на обезсолените, филтрирани и нискоминерализирани води е пътят към дълголетието.

Абонирай се!
Абонирайте се за нашия бюлетин и вземете -10%!
    Абонирай ме
    Съгласявам се с общите условия